ПРЕДСЈЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА

датум објаве: 01.02.2019.

ПРЕДСЈЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са начелником Градишке Зораном Аџићем и том приликом честитао локаној управи и грађанима на стварању услова општине Градишка за добијање статуса града.

„Добијање статуса града није директна подршка развоју, али јесте индиректно стварање услова да Градишка као град буде партнер многима у окружењу и ЕУ, те да лакше дође до одређених подстицаја“, рекао је Чубриловић, приликом посјете Градишци.

Предсједник Народне скупштине РС навео је да је са начелником Аџићем разговарао о дугорочним плановима развоја и конкретним пројектима који ће добити подршку Народне скупштине и свих институција Републике Српске, као што је изградња новог моста на Сави, обилазнице која треба да ријеши проблем гужви у саобраћају, али и отварање индустријских зона и производних погона, те развој туристичких потенцијала Градишке.

„Уз подршку Републике Српске и у сарадњи са институцијама БиХ и међународним партнерима, Градишка ће у неколико наредних година изгледати као још урбанија цјелина и надам се са већим бројем становника“, рекао је Чубриловић.

Начелник Зоран Аџић захвалио је предсједнику Чубриловићу и посланицима Народне скупштине Републике Српске на усвајању Нацрта закона о граду Градишка, истичући да је то веома значајно за даљи напредак и развој наше локалне заједнице, њене привреде и инфраструктуре.

Он је рекао да је са Чубриловићем разговарао о даљим корацима у добијању статуса града с циљем да 24. април – Дан ослобођења и Дан општине буде први пут прослављен као Дан града.

„Договорили смо се да ћемо заједно радити на што бржем развоју и да Градишка искористи свој геостратешки положај као локална заједница на вратима Републике Српске и БиХ и непосредно уз границу ЕУ”, додао је Аџић.

Састанку су присуствовали потпредсједник Скупштине општине Градишка Владимир Јанковић и замјеница начелника општине Драгана Илић.