OBILJEŽENA KRSNA SLAVA BORS-a – MITROVDAN

datum objave: 08.11.2018.

OBILJEŽENA KRSNA SLAVA BORS-a – MITROVDAN

Služenjem svete liturgije i parastosa za poginule borce u hramu Pokrova Presvete Bogorodice i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, Boračka organizacija opštine Gradiška obilježila je danas krsnu slavu – Mitrovdan.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Duško Miletić rekao je da je srpski borac kada nije imao čime da slavi i kada je ratovao u rovu slavio slavu sa hljebom i solju i da treba da slavi i u miru, kada ima mnogo više i svoju Republiku Srpsku.

„Boračka organizacija Republike Srpske nakon obilježavanja slave se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima na poboljšanju statusa boračke populacije, što je i osnovni zadatak Boračke organizacije”, rekao je Miletić.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da lokalna uprava želi da čuva uspomenu na ljude koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku, koju treba da čuvamo i razvijamo.

„Naša je obaveza da se prisjetimo poginulih boraca, da vodimo računa o njihovim porodicama i ratnim vojnim invalidima koji su dali najveću žrtvu za Republiku Srpsku”, naglasio je Adžić.

Vijence na spomen-obilježje poginulim borcima u Gradišci položili su predstavnici opštinske Boračke organizacije, Opštine Gradiška, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Gradiške brigade, 19. Srbobranske brigade i SUBNOR-a.