PUŠTENA U UPOTREBU NOVOASFALTIRANA ULICA JOVANA CVIJIĆA

datum objave: 09.07.2018.

PUŠTENA U UPOTREBU NOVOASFALTIRANA ULICA JOVANA CVIJIĆA

Načelnik opštine Zoran Adžić svečano je otvorio novoasfaltiranu Ulicu Jovana Cvijića u Mjesnoj zajednici Brestovčina dužine 700 metara i vrijednosti 88.000 KM.

Svečanosti upriličenoj povodom otvaranja novoasfaltirane ulice prisustvovao je predsjednik Republike Milorad Dodik koji je istakao da se u opštinu Gradiška puno ulaže i da će u sledećoj godini biti obezbijeđena potrebna sredstva za izgradnju vrtića u ovom naselju.

Prema predsjednikovim  riječima, radiće se i na drugim projektima važnim za našu opštinu, kao što je završetak izgradnje sportske dvorane s obzirom na veliki broj sportskih kolektiva, te industrijske zone u Novoj Topoli s ciljem stvaranja najboljih mogućih uslova za život.

Prvi čovjek opštine rekao je da je lokalna uprava opredjeljena da svake godine radi na izgradnji infrastrukture.

„Prošle godine izgradili smo i rekonstruisali oko 30 kilometara puteva i nastavićemo i ove godine bez obzira da li je izborna ili neizborna godina“,  rekao je Adžić.

Novoasfaltirana Ulica Jovana Cvijića, dužine 700 metara, puštena je danas u upotrebu u prigradskom naselju Brestovčina u Gradišci, a za njenu izgradnju iz budžeta opštine izdvojeno je 88.000 KM.

Načelnik opštine je istakao da je novoizgrađeni put veoma bitan za mještane Brestovčine te da će u skorije vrijeme u ovoj mjesnoj zajednici biti rekonstruisana i glavna ulica, a u planu je i izgradnja vrtića.

On je rekao je da nijedna lokalna uprava bez podrške predsjednika Republike i Vlade ne može ići naprijed.

„Želimo da iskoristimo poziciju Gradiške koja se nalazi na vratima Republike Srpske i na granici sa EU, da iskoristimo te prenose tehnologija i proizvodnje van granica EU, da razvijamo nove razvojne projekte privrednih investitoira i otvaramo nova radna mjesta”, istakao je Adžić.

On je dodao da se radi i prostorno-planska dokumentacija za slobodnu ekonomsku zonu „Liman“, jedan od kapitalnih projekata u Srpskoj koji ova opština ne može realizovati bez pomoći Republike.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Brestovčina Ljubiša Bencuz rekao je da je asfaltiranje Ulice Jovana Cvijića rezultat dobre saradnje mjesne i lokalne vlasti i da će tako nastaviti da rade i u narednom periodu.

Na području opštine Gradiška u toku su radovi na rekonstrukciji gradskih ulica, te lokalnih i nekategorisanih puteva.

U ovoj godini ukupno će biti asfaltirano ili rekonstruisano više od 14 kilometara puteva, za šta će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno blizu 1,3 miliona KM.