POČELA „PROLJEĆNA AKCIJA UREĐENJA GRADA“

datum objave: 11.04.2018.

POČELA „PROLJEĆNA AKCIJA UREĐENJA GRADA“

Početak „Proljećne akcije uređenja grada“ otvorio je danas načelnik Opštine Gradiška Zoran Adžić, na platou između Javne ustanove „Apoteka“ Gradiška i Robne kuće, zasadivši sadnicu drveta.

Načelnik Adžić je istakao značaj samosvijesti svih građana o važnosti uređenja našeg grada, kako bi on bio čistiji i na taj način izgledao što ljepše. Dodao je da djecu treba educirati od malih nogu o ovim pitanjima i naučiti ih da i oni mogu doprinijeti svom gradu. Načelnik Adžić je okupljenoj djeci podijelio sokove i majice, nakon čega su oni zasadili cvijeće.

Direktor komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“, Željko Bilbija navodi da su mnoge aktivnosti već u toku poput košenja trave, uređenja keja i sanacija deponija. Danas će se početi i sa obnavljanjem horizontalne saobraćajne signalizacije.

U „Proljećnoj akciji uređenja grada“ učestvovali su, pored radnika komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ i djeca iz predškolske ustanove „Lepa Radić“, učenici Srednje stručne i tehničke škole,  preduzeće „Green Tank“ koje je zaduženo za zbrinjavanje električnog i elektronskog otpada, Ribolovno društvo „Amur“ i mnogi drugi.

Očekuje se da će veći dio aktivnosti oko uređenja grada biti završen do 24. aprila, kako bi sve bilo spremno za Dan opštine Gradiška.