У ДУБРАВАМА ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ

датум објаве: 12.03.2017.

У ДУБРАВАМА ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ

Градишка - отварање амбуланте у Дуб
Предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић и начелник општине Градишка Зоран Аџић отворили су у недјељу, 12. марта, новоизграђену зграду амбуланте породичне медицине у Мјесној заједници Дубраве, чија је изградња коштала око 250.000 КМ.

ГРАДИШКА, 12. МАРТА /СРНА/ -  Предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић и начелник општине Градишка Зоран Аџић отворили су данас новоизграђену зграду амбуланте породичне медицине у Дубравама код Градишке, чија је изградња коштала 250.000 КМ.

Предсједник Српске је истакао да амбуланта, која је изграђена средствима Владе Српске и Општине Градишка, представља добробит за мјештане Мјесне заједнице Дубраве у којој живи значајан број повратника бошњачке националности.
„Ово је начин на који можемо да се крећемо ка будућности и да градимо важне инфраструктурне објекте за људе који живе било гдје у Републици Српској“, нагласио је Додик.
Предсједник Српске каже да је са представницима ове мјесне заједнице договорио да ће његов Кабинет финансирати планирану реконструкцију пута кроз центар насеља и да би ускоро требало да почне реконструкција Основне школе „Свети Сава“.
„То су значајне активности које ће промијенити амбијент и начин живљења у овој мјесној заједници“, додао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
12mart2017_dub_3
Министар здравља и социјалне заштите Републлике Српске Драган Богданић рекао је да је површина новоизграђене амбуланте 153 метра квадратна и да је њену изградњу са 70 одсто средстава финансирала Влада Српске, а са 30 одсто Општина Градишка.
„На овај начин смо и у овом мјесту обезбиједили доступност примарне здравствене заштите кроз квалитетан вид пружања услуга“, навео је министар Богданић.
Он је истакао да је Влада Републике Српске у протеклом периоду уложила 21.000.000 КМ у изградњу и адаптацију многих амбуланти и домова здравља на територији Српске.
„У априлу ћемо завршити Дом здравља у Братунцу, а до краја године биће завршене и све амбуланте чија је градња или реконструкција започета, као што је дјелимична реконструкција Дома здравља у Котор Варошу“, нагласио је министар Богданић и додао да ће тиме бити остварена уравнотеженост у квалитету пружања здравствених услуга у цијелој Српској.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да Општина Градишка има веома добру сарадњу са Савјетом мјесне заједнице Дубраве, мјесним културно-умјетничким друштвом, фудбалским клубом и Исламском заједницом.
12mart2017_dub_4
„Имамо много планова за градњу у овом мјесту у сарадњи са мјештанима, Владом Српске и Министарством за избјегла и расељена лица ФБиХ. Приоритет је реконструкција основне школе. Разговарамо и са људима у дијаспори који желе да улажу и граде производне погоне на подручју градишке општине“, навео је Аџић. В.д. директора ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка Тихомир Михајловић, истакао је да је до сада тим породичне медицине у Дубравама, који опслужује 1.800 пацијената, здравствене услуге пружао у неусловним просторијама породичне медицине основне школе у Дубравама и да ће нова амбуланта која је изграђена у складу са нормативима и стандардима прописаним за пружање примарне здравстве заштите бити опремљена по највишим медицинским стандардима.

Свечаности отварања зграде амбуланте породичне медицине у Дубравама присуствовали су и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Сенад Братић и министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић.
12mart2017_dub_5